NASLOV SEMINARJA:  

LIKOVNI MATERIALI IN TEHNIKE 2

Seminar zajema področje kiparstva in arhitekture.

Posvetili se bomo kiparskim tehnikam in materialom ter spoznali načine, kako prostorsko oblikovanje umestiti v proces poučevanja pri mlajših otrocih in učencih na razredni stopnji.

Na praktičnih primerih bomo razčlenili postopke dela ter se osredotočili na pasti in probleme, ki se ob tem pojavljajo. Spoznali bomo na alternativne tehnike ter izraznost in funkcionalnost materialov, uporabnih za predšolske otroke in učence razredne stopnje.

Seminar je zasnovan pretežno na praktični delavnici in spoznavanju tehnik na konkretnih primerih. Namenjen  je učiteljem razrednega pouka in vzgojiteljem ter vsem, ki potrebujete tovrstna znanja pri svojem delu.

Kiparstvo je še zlasti blizu mlajšim otrokom, saj se z lahkoto in veseljem likovno izrazijo z uporabo materialov, ki jih lahko gnetejo, mečkajo, sestavljajo, zlagajo, upogibajo … S tega stališča jim je smiselno ponuditi različne materiale, ki tovrstne načine izražanja omogočajo.

Seminar je zasnovan na spoznavanju materialov, ki jih lahko uporabimo za kiparske in arhitekturne likovne naloge ter tehnikah dela, primernih za mlajše otroke.

Pridobili, nagradili, osvežili, osmislili boste znanje o:

  • glini – osnovne značilnosti materiala; kako glino oblikujemo, recikliramo, sušimo, shranjujemo, žgemo …; demonstracija oblikovanja z glino; pasteh in problemih, ki se ob uporabi gline pojavljajo, ter kako jih rešiti;
  • alternativnih kiparskih materialih – papir in karton; kamenje; palčke, les, trščice; cvetličarska goba; žica; gips; mivka; volna; lego koce …
  • alternativnih kiparskih tehnikah – lepljenje, modeliranje, sestavljanje, odvzemanje …;
  • ekološki osveščenosti uporabe kiparskih materialov ter spodbujanje uporabe materialov iz narave.

Pridobljeno znanje bo v pomoč pri izvedbi pouka likovne umetnosti, ustvarjanju z otroki v vrtcu, šoli, prostočasnih dejavnosti …

Seminar temelji na teoretičnem delu ter praktični delavnici, kjer boste preizkusili ideje za uporabo v praksi.

Namenjen je učiteljem razrednega pouka, vzgojiteljem ter vsem, ki potrebujete tovrstna znanja pri svojem delu.

Na seminarju prejmete potrdilo o udeležbi ovrednoteno z 0,5 točke( 8 ur) za napredovanje.

Čas izvedbe:

9.00 – 15.00

Termini:

sobota, 23. 10.  2021 TERMIN JE ZASEDEN!

sobota, 12. 3. 2022

Kraj:

ZenArt izobraževalni atelje, Vilharjeva 11, Ljubljana

Kotizacija:

80 eur ; plačnik je lahko ustanova, ali pa se prijavite samoplačniško. V ceno je vključena skripta in vsi pripomočki ter materiali za delo.

Mnenja udeležencev:

“Na seminarju sem informacije črpala ne samo z glavo, pač pa kar s celim telesom. Komaj sem čakala, da naučeno tudi preizkusim v praksi. Zadovoljna sem z izdelki, pobožal me je tudi komentar učenca: to bom pa naredil tudi doma! Se že veselim, da bom preizkusila še ostale tehnike, ki sem se jih spoznala  na seminarju. Nataša, še enkrat hvala za tako dobro pripravljene seminarje, za odlično vsebino, ki je bila posredovana s srcem in ljubeznijo do dela, dobro voljo in veliko izkušnjami. Si ne predstavljam, kako bom zdržala do naslednjega seminarja. Končujem z vsem spoštovanjem.”

                                                           Nika V. M.

“Kljub mnogoletnim izkušnjam sem izvedela precej novih stvari in za razliko od večine seminarjev, mi bo vse prišlo še kako prav pri delu. Zelo, zelo priporočam udeležbo na ponovitvah. Hvala! “

                                                            Greta R.

“Bilo je krasno! Strokovno, poučno, uporabno, srčno, prijetno, zabavno z odlično malico! Se vidimo kmalu!”

                                                           Staša P.

PRIJAVA ( ob prijavi v kratkem prejmete na vaš e-mail prijavni obrazec in vse informacije o seminarju)