NASLOV SEMINARJA:

LIKOVNI MATERIALI IN TEHNIKE 3

Seminar Likovni materiali in tehnike 3 zajema področje grafike.

Posvetili se bomo grafičnim tehnikam in materialom ter spoznali načine, kako grafiko umestiti v proces poučevanja pri mlajših otrocih in učencih na razredni stopnji.

Na praktičnih primerih bomo razčlenili postopke dela ter se osredotočili na pasti in probleme, ki se ob tem pojavljajo. Spoznali bomo na alternativne tehnike ter izraznost in funkcionalnost grafičnih materialov, uporabnih za predšolske otroke in učence razredne stopnje.

Seminar je zasnovan pretežno na praktični delavnici in spoznavanju tehnik na konkretnih primerih. Namenjen  je učiteljem razrednega pouka in vzgojiteljem ter vsem, ki potrebujete tovrstna znanja pri svojem delu.

Grafika je pri delu z mlajšimi otroki večkrat zapostavljena, saj je tehnično zahtevnejša in zahteva več priprav in  pripomočkov za delo. Ob poznavanju grafičnih tehnik, ki so primerne za mlajše učence pa postane uporabna in zanimiva.

Pristop h grafiki je nekoliko drugačen kot pristop k drugim likovnim področjem. Končni rezultat v veliki meri temelji na obvladovanju grafičnih tehnik in materialov. Na seminarju bomo spoznali grafične tehnike, ki jih lahko učinkovito uporabljamo tudi pri mlajših učencih.

Pridobili boste znanje o:

  • postopnosti izvedbe grafičnih tehnik ( matrica – odtis – grafični list);
  • grafičnih tehnikah, primernih za izvedbo v vrtcu in razredni stopnji;
  • eksperimentalni grafiki (sodoben pristop h grafiki, ki vključuje ekološko naravnanost in uporabo IKT sredstev).

Pridobljeno znanje bo v pomoč pri izvedbi pouka likovne umetnosti, ustvarjanju z otroki v vrtcu, šoli, prostočasnih dejavnosti …

Temelji na teoretičnem delu ter praktični delavnici, kjer boste preizkusili ideje za uporabo v praksi. 

Na seminarju prejmete potrdilo o udeležbi ovrednoteno z 0,5 točke( 8 ur) za napredovanje.

Čas izvedbe:

9. 00 – 15. 00

Termini:  

sobota, 6. 11. 2021

sobota, 9. 4. 2022

Mnenja udeležencev:

Priporočam Natašine seminarje! Sproščenost in majhne skupine. Nataša daje velik pomen razvijanju občutljivosti za specifične likovne fenomene v likovnih tehnikah pri otrokovem dojemanju likovnega sveta. Domov pridem z veliko osebno željo po kreativnosti in vsakič bolj se zavedam, kako pomembno primarno izrazno sredstvo je likovni jezik našim otrokom.😊 Pridem na analizo likovnih del, Nataša, komaj čakam!👩‍🎨

                                                          Brigita B.

“Odličen seminar, na katerem sem pridobila ogromno novega znanja o delu z različnimi likovnimi materiali in tehnikami. Toplo priporočam, sama pa se zagotovo udeležim še kakšnega z drugo tematiko. “

                                                          Tjaša J..

“Hvala ga. Nataša Pibernik za prijetno druženje, za osvežitev znanja in za nove ideje predvsem pa za sproščujočo soboto. “

                                                          Aleksandra C.

Kraj:

ZenArt izobraževalni atelje, Vurnikova 15, Ljubljana

Kotizacija:

80 eur ; plačnik je lahko ustanova, ali pa se prijavite samoplačniško. V ceno je vključena skripta in vsi pripomočki ter materiali za delo.

PRIJAVA ( po prijavi v kratkem prejmete na vaš e-mail  prijavni obrazec in vse informacije o seminarju)