NASLOV SEMINARJA:

IZBIRA LIKOVNEGA MOTIVA

Verjetno najpogostejše vprašanje, ki si ga pri likovni umetnosti učitelji in vzgojitelji postavljamo je, kako izbrati in primerno podati likovni motiv. 

Napoved likovne naloge pomeni tudi napoved likovnega motiva, kar pa ni tako preprosto. Da bo motiv kompleksen in bo zajemal tiste komponente, s katerimi se bo posameznik v likovnem delu lahko kar najbolje izrazil, ga moramo dobro načrtovati.

Na primerih in izboru dobre prakse se bomo pogovarjali o različnih motivih in tehnikah dela ter naredili nabor  zanimivih in kakovostnih idej za izbiro likovnega motiva na vseh likovnih področjih.

Seminar je namenjen učiteljem razrednega pouka, vzgojiteljem, ter vsem, ki potrebujete tovrstna znanja pri svojem delu.

Kadar podamo likovni motiv, ki je izviren in zanimiv, le – ta kar kliče po ustvarjalnosti. Z njim z lahkoto motiviramo otroke h kreativnemu procesu. S tega vidika je zelo pomembno, kako likovni motiv kot učitelji oz. vzgojitelji izbiramo.

Pridobili, nadgradili, osvežili in osmislili boste znanje o tem:

  • kako povezati likovno nalogo – likovno tehniko – likovni motiv;
  • kako izbrati primeren motiv glede na starost in likovni razvoj otrok;
  • kakšni likovni motivi so primerni za posamezna likovna področja (primeri iz prakse);
  • kako ubesediti likovni motiv;
  • primernost likovnega motiva glede na ustvarjanje po spominu, domišljiji, opazovanju;
  • kako v likovni motiv vključiti sodobno problematiko ( ekologija, enakost, povezovanje, čustvena stanja…).

Pridobljeno znanje bo v pomoč pri izvedbi pouka likovne umetnosti, ustvarjanju z otroki v vrtcu, šoli, prostočasnih dejavnosti …

Temelji na teoretičnem delu ter praktični delavnici, kjer boste preizkusili ideje za uporabo v praksi.

Seminar je namenjen učiteljem razrednega pouka, vzgojiteljem, ter vsem, ki potrebujete tovrstna znanja pri svojem delu.

Na seminarju dobite potrdilo o udeležbi, ovrednoteno z 0, 5 točke

( 8 ur) za napredovanje.

Čas izvedbe:

9.00 – 15.00

Termini: 

sobota, 11. 9.  2021

sobota, 8. 1. 2022  KATIS ( Prijava preko spletne strani Katis-a )

sobota, 14. 5. 2022

Kraj:

ZenArt izobraževalni atelje, Vilharjeva 11, Ljubljana

Kotizacija:

80 eur ; plačnik je lahko ustanova ali pa se prijavite samoplačniško. V ceno je vključena skripta in vsi pripomočki ter materiali za delo.

Mnenja udeležencev

Naj se širi glas o kvalitetnih seminarjih, srčnem človeku z znanjem in izkušnjami, predani predavateljici in izjemni gostiteljici. Seminar, kjer veje ljubezen  do učiteljskega poklica in otrok, poln dobre energije, predvsem pa ustvarjalnih idej. Komaj čakam, da ve preizkusim v praksi!

                                                                                   Nika V. M.

Spet je dan minil čisto prehitro. Vzgojiteljice mojih let smo imele dobre profesorje, dali so nam dobro osnovo za delo. Se je pa seveda kar nekaj stvari spremenilo in če hočemo dobro delati, se je treba izobraževati in po dolgem času sem prišla do super seminarjev pri Nataši. Pridite, res vam ne bo žal, ker so vsebine in izvedba fantastične. Ustvarjalnost otrok je neprecenljiva, Nataša pa nam pomaga z nasveti, kako to ustvarjalnost spodbudimo pri otrocih. Nataša, še enkrat hvala za vse

                                                                                   Greta. R.

Poučno, prijetno, sproščeno, strokovno in vedno v dobri družbi. Na seminarju sem se naučila verjetno več kot na fakulteti, ker je bil dan izredno pester. Ko že nekaj let poučuješ in spoznaš prakso ter različne otroke, je seveda drugače, kot preden si začel delo v šoli in si živel bolj v teoriji fakultet, čeprav so se vsi profesorji zelo trudili z nami in sem jim za vse znanje izredno hvaležna. Seminar priporočam vsem tistim, ki želijo uživati v umetnosti in obnoviti likovne tehnike. Morda smo včasih do svojih učencev prestrogi oziroma prezahtevni glede na njihov razvoj. Lepo in pomembno je, da naši učenci uživajo z umetnostjo in se ob njej sproščajo.

                                                                                 Nataša C.

PRIJAVA ( Po prijavi prejmete na vaš mail  prijavni obrazec in vse potrebne informacije v zvezi s seminarjem)