ANALIZA IN VREDNOTENJE LIKOVNIH IZDELKOV

ZenArt izobraževalni atelje

 

 

 

NASLOV SEMINARJA: Analiza in vrednotenje likovnih izdelkov  

 

VSEBINA  SEMINARJA:

Tako kot vsak jezik ima tudi likovna govorica svoje zakonitosti. Učitelj je postavljen pred težko nalogo, da likovno govorico vsakega likovnega izdelka analizira, vrednoti in ocenjuje.

Na seminarju bomo spoznali likovno-jezikovne kriterije, po katerih se učitelj pri vrednotenju likovnih izdelkov lahko orientira, opredelili in razložili bomo posamezne prvine likovne govorice ter  analizirali  konkretne primere izdelkov učencev.

Učenci po končanem likovnem ustvarjanju pričakujejo povratno informacijo, učitelj pa je primoran likovne izdelke analizirati in vrednotiti, oceniti. Ta, pomemben del učnega procesa je pogosto zanemarjen, saj se učitelj znajde na spolzkih tleh. Na seminarju se bomo posvetili podrobni analizi posameznih konkretnih primerov. Šli bomo skozi proces prikaza dobre učne prakse in ugotavljali na kakšne načine lahko s pomočjo kriterijev ocenjujemo likovne izdelke učencev.

Seminar je namenjen učiteljem razrednega pouka, vzgojiteljem ter vsem, ki potrebujete tovrstno znanje pri svojem delu.

Na seminarju prejmete potrdilo o udeležbi, ovrednoteno z 0, 5 točke (8 ur) za napredovanje.

Čas izvedbe: 

9. 00 – 17. 00

Datumi izvedbe:

sobota   28. 9. 2019

sobota     7. 12. 2019 – zasedeno

sobota   18. 4. 2020

Kraj:

ZenArt izobraževalni atelje; Valjhunova 11, Ljubljana

Kotizacija: 

76 eur; V ceni je vključena skripta ter vsi likovni pripomočki ter materiali za delo; ter napitki, malica in prigrizki.

Mnenja udeležencev:

“Seminar mi je okrepil moje znanje o poučevanju likovne umetnosti. Zavedati se, kako uporabljati pravilno terminologijo, ko ocenjujemo otrokov izdelek je zelo pomembno. Kar je “všeč” meni, ni nujno, da je tudi tebi. Zato so pomembni kriteriji. Seminar v nekaj besedah. Za podrobnosti priporočam obisk seminarja. Hvala iz . “

       Nina Š.Š.

“Seminar toplo priporočam vsem učiteljicam in bodočim učiteljicam, ki vas zanima malo več o vrednotenju in ocenjevanju likovnih izdelkov učencev. Na seminarju deliš in izmenjaš lastne izkušnje in svoje dileme v sproščenem vzdušju. Debatiraš, kako učence pri likovnem delu usmerjati in da jim daš možnost pripovedovanja o svojem likovnem izdelku. Spoznaš, kaj je res pomembno pri vrednotenju, o likovni govorici in likovnem jeziku, o upoštevanju likovnega razvoja otroka in zastavljanju likovno-jezikovnih kriterijev na konkretnih primerih ter predvsem, da se je potrebno o likovnih izdelkih z otroki POGOVARJATI.”

     Eva K.

“V soboto sem se udeležila seminarja Analiza in vrednotenje likovnih izdelkov. Naj povem, da je bil seminar super, veliko smo se naučili, predvsem prav mi bodo prišli likovni-jezikovni kriteriji za ugotavljanje kompleksnosti likovnih izdelkov učencev. Še enkrat, ga.Nataša Pibernik, hvala za čudovito soboto.”

       Lidija B.

 
 

PRIJAVA ( po prijavi prejmete na vaš e-mail prijavni obrazec in vse informacije o seminarju)