LIKOVNI MATERIALI IN TEHNIKE 4

Vsebina

ZenArt izobraževalni atelje

 

 

NASLOV SEMINARJA: Likovni materiali in tehnike 4

VSEBINA:

Seminar zajema  področja risanja.

Posvetili se bomo risarskim tehnikam in materialom ter spoznali načine, kako risbo umestiti v proces poučevanja pri mlajših otrocih in učencih na razredni stopnji.

Risanje, kot osnovni likovni izraz  je pomembno orodje za likovno izražanje. Učinkovito in željeno je še zlasti pri mlajših otrocih, saj jim omogoča, da se avtentično likovno izrazijo. Z risanjem si ustvarijo podlago za bolj zapletene in kompleksne likovne tehnike.  Seminar zajema različne risarske tehnike ter spoznavanje njihove izraznosti ter funkcionalnosti materialov. Temelji na razlagi in predstavitvi dobrih primerov iz prakse. Zasnovan je pretežno na praktičnem delu. 

Namenjen  je učiteljem razrednega pouka in vzgojiteljem ter vsem, ki potrebujete tovrstna znanja pri svojem delu.

Na seminarju prejmete potrdilo o udeležbi ovrednoteno z 0,5 točke

(8 ur) za napredovanje.

Čas izvedbe:

9.00 – 15.00

Termini: 

sobota, 24. 4. 2021

Kraj:

ZenArt izobraževalni atelje, Vilharjeva 11, Ljubljana

Kotizacija:

80 eur ; V ceno je vključena skripta in vsi pripomočki ter materiali za delo.

Mnenja udeležencev:

Obkrožena sem z ustvarjalnim ljudmi. Sama s svinčnikom žal nisem najbolj spretna, zato sem potrebovala veliko poguma, da sem se prijavila na prvo ZEN ART-ovo  izobraževanje.
Po letu in pol je za mano že šesti seminar. Priznam, da sem priviligirana, ker mi je v teh časih uspelo. In rezultat? Ali znam bolje risati? Mislim, da ne. Zanesljivo ne tako, kot bi si želela. Pa saj to niti ni cilj Natašinih seminarjev. Dobila sem bistveno več. Postala sem samozavestnejša, strokovno bolj podkovana za delo z učenci in bogatejša za množico idej. Spoznala sem, kaj je bistvo poučevanja likovne umetnosti. Kar je bilo na faksu preslišano, “prešpricano”, pozabljeno in na žalost tudi nikoli povedano, Nataša na nevsiljiv in razumljiv način predstavi in te prepriča, da obvladaš, da je tvoje delo dobro, edinstveno. Tako se počasi tudi razstrupljam in osvobajam Pinterestovih šablonskih idej.
Kaj mi je dal zadnji seminar?  Veselje ob srečanju znanih obrazov, sproščeno vzdušje in polno mapo znanja. 😉 Ideje za nove ure likovne umetnosti  so shranjene! Spoznala sem pestrost in raznolikost risarskih materialov, se naučila uporabljati številne risarke pripomočke in obogatila znanje različnih, tudi alternativnih  risarskih tehnik. Dobila sem odgovore na  številna vprašanja  povezana z motivacijo in aktivnostjo otrok. Več glav pač več ve. In ne nazadnje: Ustvarjala sem. Osnovni risarski elementi so se povezali v izdelke, za katere lahko rečem samo: Uauu!
Ker so srečanja vedno zanimiva, strokovna, sproščena (kar malo terapevtska) in ustvarjalna, to zanesljivo ni bil moj zadnji seminar. Želim še!!!

                                                                                                              Tina T.

Naredila sem nekaj zase, za dušo in se naučila veliko stvari, ki mi bodo v pomoč pri poučevanju likovne umetnosti. Nataša me je opomnila na likovne materiale, na katere kar pozabimo. Prav tako sem se naučila nekaj novih tehnik, ki jih bom zagotovo uporabila z učenci. Seminar priporočam vsem, ki želijo nekaj novega prinesti v svoj pouk in tistim, ki radi ustvarjate.”

 

                                                                                                            Saša H.

Risanje? Ah to obvladam, črte, pike, svinčnik … pridem na seminar in ugotovim, da je risanje veliko več kot samo to. Novo pridobljeno znanje bom kmalu uporabljala v razredu. Komaj čakam. Nataša, hvala za vse zanimive in uporabne ideje. Seminar je bil zelo dober. Priporočam.😊

Mirjana

PRIJAVA ( po prijavi v kratkem prejmete na vaš e-mail  prijavni obrazec in vse informacije o seminarju)