IZBIRA LIKOVNE NALOGE, MOTIVA, TEHNIKE DELA

ZenArt izobraževalni atelje

NASLOV SEMINARJA: Izbira likovne naloge, motiva, tehnike dela

VSEBINA:

Verjetno najpogostejše vprašanje, ki si ga pri predmetu likovne umetnosti učitelji in vzgojitelji postavljamo je, kako primerno podati likovno nalogo, motiv in tehniko dela, glede na zastavljene cilje.

Napoved likovne naloge pomeni tudi napoved likovnega motiva, kar pa ni tako preprosto, da bo motiv kompleksen in bo zajemal tiste komponente, s katerimi se bo lahko likovna naloga v likovnem delu naj bolje izrazila.

Na seminarju bomo poudarili ključne točke ure likovne umetnosti in jih podrobno razložili. Še posebej se bomo posvetili napovedi likovne naloge in izbiri motiva. Na primerih in izboru dobre prakse se bomo pogovarjali o različnih motivih in tehnikah dela ter povezavi med cilji  likovne naloge in motivom.

Pogosto se je težko postaviti v vlogo učenca in razumeti, skozi kakšen proces ustvarjanja gre, ko je postavljen pred likovno nalogo. Zato bomo na seminarju praktično ustvarjali ter se postavili v vlogo učenca in šli skozi proces dela. Poskusili bomo bolje razumeti vlogo učitelja ter delo učenca. Učitelj poda, predstavi, motivira, razloži, primerno izbere likovno nalogo in likovni motiv; učenec usvojeno znanje pokaže v likovnem delu in se likovno izrazi na svoj, univerzalen način.

Seminar je namenjen učiteljem razrednega pouka, vzgojiteljem, ter vsem, ki potrebujete tovrstna znanja pri svojem delu.

Na seminarju dobite potrdilo o udeležbi, ovrednoteno z 0, 5 točke

( 8 ur) za napredovanje.

Čas izvedbe:

9.00 – 17.00

Termini: 

sobota 12. 10. 2019

sobota 23. 11. 2019

sobota 25. 1. 2020

sobota 25. 4. 2020

Kraj:

ZenArt izobraževalni atelje, Valjhunova 11, Ljubljana

Kotizacija:

76 eur ; plačnik je lahko ustanova ali pa se prijavite samoplačniško. V ceni je vključena skripta ter vsi pripomočki ter materiali za delo; malica, prigrizki in napitki.

Mnenja udeležencev

Spet je dan minil čisto prehitro. Vzgojiteljice mojih let smo imele dobre profesorje, dali so nam dobro osnovo za delo. Se je pa seveda kar nekaj stvari spremenilo in če hočemo dobro delati, se je treba izobraževati in po dolgem času sem prišla do super seminarjev pri Nataši. Pridite, res vam ne bo žal, ker so vsebine in izvedba fantastične. Ustvarjalnost otrok je neprecenljiva, Nataša pa nam pomaga z nasveti, kako to ustvarjalnost spodbudimo pri otrocih. Nataša, še enkrat hvala za vse🙏🙏🙏

                              Greta. R.

Poučno, prijetno, sproščeno, strokovno in vedno v dobri družbi. Na seminarju sem se naučila verjetno več kot na fakulteti, ker je bil dan izredno pester. Ko že nekaj let poučuješ in spoznaš prakso ter različne otroke, je seveda drugače, kot preden si začel delo v šoli in si živel bolj v teoriji fakultet, čeprav so se vsi profesorji zelo trudili z nami in sem jim za vse znanje izredno hvaležna. Seminar priporočam vsem tistim, ki želijo uživati v umetnosti in obnoviti likovne tehnike. Morda smo včasih do svojih učencev prestrogi oziroma prezahtevni glede na njihov razvoj. Lepo in pomembno je, da naši učenci uživajo z umetnostjo in se ob njej sproščajo.

                                   Nataša C.

PRIJAVA ( Po prijavi prejmete na vaš mail  prijavni obrazec in vse potrebne informacije v zvezi s seminarjem)